Cara nak tahu blog id sendiri - Ceritaejoy

Random posts

test banner

Post Top Ad

Responsive Ads Here

10 Mac 2017

Cara nak tahu blog id sendiri

Cara nak tahu blog id sendiri

Cara nak tahu blog id sendiri | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Terasa pula nak menulis cara nak tahu blog id sendiri ni sebabnya aku join 1 segmen. Dalam segmen tu, kena letak blog id. Jadi aku tak faham. Blog id tu apa? Dekat mana nak cari blog id? Bila dah tak tahu, aku tak letak lah. Bila dah tak letak, owner segmen tu tanya lah. Bang, nanti sertakan blog id ya, sebab senang orang nak follow awak balik. Hahahaha. Penting juga blog ID ni kan?

Ok. Bila cari-cari dekat google apa bendanya blog Id ni, aduh! Senang je rupanya. Kenapalah aku tak pernah perasan benda ni. Dekat mana nak cari blog id sendiri? Jawapannya dekat hati abanglah. Hahaha. ok2. Jom tengok dekat mana nak cari blog id ni.

Samada perasan atau tidak, sewaktu kita nak post entry baru, blog id tu dah ada. Cuba tengok dekat bahagian atas macam dalam gambar bawah ni. Tapi kena ingat ya. Waktu kita nak post entry baru.

Cara nak tahu blog id sendiri


Ahha. Nampak tak dekat situ Blog Id? Hehehe. Ok lepas ni, kalau orang minta blog id, dah tahu kan dekat mana nak cari? Baik, sekian dulu dari saya.. J

20 ulasan:

  1. Tutorial yang berguna, hihi kenapalah saya tak perasan nak buat tutorial nie... Thanks alots... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama la dengan saya. tak pernah perasan pun pasal benda ni. hehehe

      Padam
  2. salam jumaat....
    ya..nieyl tahu dah id blog nieyl :)

    BalasPadam
  3. Blog id penting juga masa buat Meta Tag kan.. ikut jenis template...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Macam mana tu Noor Azlan, ehehe eh tumpang tanya kat sini :P

      Padam
  4. Hihi tu la, penting untuk tahu blog ID ni, boleh buat button follow kalau gadget follower tu buat hal.

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup. blog id tu boleh gantikan gadget kalau gadget tu tak function. :)

      Padam
  5. Balasan
    1. ha. sama la. saya pun baru tahu. kalau tak, memang sampai bila la tak tahu. hehehe

      Padam
    2. bagus sharing info camni. kenapa skrg guna ceritaejoy. saya rasa dulu blog awak lain kan?

      Padam
    3. aaa...dari dulu lagi memang nama blog ini ceritaejoy..:)

      Padam
  6. baru tahu pasal blog ID ni 😊

    BalasPadam
    Balasan
    1. eh. cik epal la..hehehe..saya selalu jengah blog cik epal. hari ni dapat komen dari kamu..wahhhhhh

      Padam
  7. Blog ID? First time jugak dengar. Baru tahu. Thanks share ;)

    BalasPadam
  8. Mungkin ni untuk blogspot sahaja kan? Kalau wordpress lain pula ye

    BalasPadam

Silalah tinggalkan komen anda yang bernas & membina. Komen yang menyentuh keagamaan, politik, atau yang boleh menimbulkan rasa tidak senang orang lain adalah dilarang. Sila tinggalkan juga URL blog kalian supaya kami juga boleh membalas kunjungan.

Terima kasih kerana sudi singgah ke blog ceritaejoy.com

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here